Како да креирате профил на Фејсбук

Чекор 1: Пријавете се
1. Одете на www.facebook.com
2. Внесете го вашето име, е-пошта или број на мобилен телефон, лозинка,
датум на раѓање и пол. Ако системот покажува дека вашата лозинка не е
доволно безбедна, обидете се да додадете повеќе знаци или да
комбинирате големи и мали букви.
3. Кликнете Create an account” (запомнете дека мора да имате најмалку 14
години за да го направите ова).
4. Конечно, ќе треба да ја потврдите адресата на е-пошта или бројот на
мобилниот телефон што го внесовте претходно. За да ја потврдите е-поштата, кликнете или допрете на врската во е-поштата за потврда што ја
добивате. За да го потврдите бројот на мобилниот телефон, мора да го
внесете кодот што сте го примиле преку СМС во полето Confim, кое ќе се
појави кога ќе се најавите …

За повеќе информации погледнете го линкот до упатсвото.

македонски : https://www.cv.org.mk/wp-content/uploads/2024/04/Facebook-_MK.pdf

алабански  : https://www.cv.org.mk/wp-content/uploads/2024/04/Facebook_AL.pdf

Споделете!